OVER MIJ

Esther Witsiers

Mijn naam is Esther Witsiers. Sinds een paar jaar woon ik in de prachtige provincie van Friesland. Het buitenleven in Opeinde voelt als een geschenk, ik geniet van het leven hier.

Met open hart leven

Ik besef steeds meer dat ik met een open hart in het leven sta. Een hele weg heb ik afgelegd voordat ik besefte dat mijn hart gesloten was en niet werkelijk toegankelijk voor anderen. Gaandeweg heb ik geleerd om alles wat ik onderweg aantref te nemen zoals het komt en wanneer ik voldoende ruimte voor mijzelf maak, ben ik steeds beter in staat om mijn hart daadwerkelijk te openen. 

Met een open hart leven, is feitelijk volle acceptatie van wie we zijn!

Deze acceptatie van mijzelf was niet zo makkelijk als de woorden doen vermoeden. Als je maar lang genoeg in iets geloofd wordt het waar. Ik was al mijn hele leven bezig om te verbergen wat ik niet van mezelf wilde accepteren. Uiteindelijk kwam er een reactie van mijn lichaam die een duidelijk signaal gaf. Ik werd daarmee gedwongen om op zoek te gaan naar het schaduw deel van mezelf waar ik onbewust zo hard voor werkte om het er niet te laten zijn.

Hoe bewuster ik leerde omgaan met alle ervaringen in mijn leven hoe meer het verlangen om mijn hart te kunnen volgen werd omgezet in ruimte die dat precies deed: mijn hart volgen, alsof het ineens vanzelf gaat. Ik hoef er niets voor te doen. Deze ruimte geven aan het leven met een open hart is gevolg geweest van een accepteren van wie ik ben, onafhankelijk wat de ander vind. Maar vooral dat ik heb mogen leren dat er diepe afwijzing van mezelf zat en die ik langzaam volledige heb kunnen accepteren en eigenlijk daarna pas begreep dat ik, IK, mocht zijn met alle goede en minder goede aspecten van mijzelf en die vol deel uitmaken van wie ik ben.

Mijn talent ligt in: Aan het licht brengen van dat deel wat we zo proberen te verbergen.

Er is moed voor nodig om met open hart te leven want niets blijft meer verborgen. Maar als ik niets meer te verbergen heb kan ik helemaal open staan voor de ander en zonder oordeel naar de ander blijven kijken en zien.

Mijn opleidingen

Academie voor Mesologie,Mesologie te Amsterdam
Inclusief Opleidingen,Systemisch werken, te Megen
Kifungo, Opstellingen met paarden,te Beemte Broekland
Wind, Verdieping met paarden, te Veenningen
In the Heart of Change, Het Medicijn Wiel, Verscheidenen
Rad van Avontuur, Het Medicijn Wiel en Regressie, Maarten Oversier te Roden
Rad van Avontuur, Verdieping Regressie en voorouderlijke lijn, Maarten Oversier te Roden

Talking Stick

In mijn logo heb ik mijn Talking Stick verwerkt, een belangrijk voorwerp voor mij en mijn manier van werken. De Talking stick is een stok die vroeger veel door inheemse stamhoofden gebruikt werd. Het wordt gezien als een krachtig voorwerp waarmee je de intensiteit van het woord ervaart. De Talking Stick wordt vaak in groepen gebruikt. In een kring krijgt de persoon die de Talking Stick in handen heeft, de volle aandacht van de anderen. Hij wordt niet onderbroken en er worden geen vragen gesteld. Dit gesprek is een dialoog vanuit het hart van de spreker, waarbij het rechtstreeks spreekt tot het hart van een ander. Alles mag gezegd worden, de ander luistert.

De Talking Stick bezit een energie waarbij de woorden, stiltes en emoties ruimte krijgen. Het nodigt onze voorouders en spirits uit om tot ons te spreken. Het stimuleert je ook om vooral naar jezelf te luisteren, voordat je er woorden aan geeft. Laat dat wat tot jouw spreekt naar je toekomen.

Mijn Talking Stick wordt altijd gebruikt als we in een groep zijn. Deze kracht, waarbij het luisteren, voelen, aandacht en verbinding aangescherpt wordt, bij het gebruik ervan, was voor mij de reden om hem als voorwerp in mijn logo te verwerken