“Werken met het donker” in samenwerking met Petra Veenstra

Hoe het verleden onze toekomst bepaald. ( op dit moment zijn deze dagen tijdelijk niet in de planning)

Als ons handelen (of situatie)  zorgt voor ongenoegen en vervelende en steeds terugkerende situaties en of gevoelens dan is dat een signaal. We hebben er last van, het dient ons niet (meer). Je wil dit zo graag anders maar het lukt je gewoon niet om het anders te doen.  Soms moeten we duiken in een pijnlijk verleden om ons er in de toekomst vrij van te zijn.

Het lichaam = innerlijk weten

Het lichaam weet veel meer dan onze mind ( ook al denken we anders te weten) door je gevoelens en emoties toe te laten kan je lichaam bewegen, dit wordt ook wel vertaald als: het toestaan van het “innerlijk weten”.

Zien in het donker 

Welke geheimen zitten er in ons lichaam verborgen? Samen met de paarden licht laten schijnen op onze schaduw kant. Een kant waarvan we onbewust steeds proberen weg te blijven maar die veel potentie in zich draagt.
Weet jij al wat je onbewust verbergt van jezelf, wat niemand mag weten?

Samen met de paarden gaan we “ zien in het donker” dat deel in jezelf wat je hoofd niet kan “grijpen” maar wat onbewust wel steeds aanwezig is. Om dit betekenis te geven hebben we ons lichaam nodig als tool! De paarden hebben het vermogen om je met precies dit deel : “het geheim in onszelf” in contact te brengen. Dat deel noemen we onze schaduw.

Zodra er licht schijnt op het “onbewuste” wordt het zichtbaar en is de “verandering” permanent.

Vermogen van het donker 

Het onbekende wil ontdekt worden.
Als we contact maken met dat deel in ons wat steeds contact zocht, gaan we leren herkennen wat er is, en dat is nieuw.
Wat houdt het in, wat komt er vrij als het donker licht krijgt? DAT wat zicht gekregen heeft. Wat brengt dit inzicht?
Welke uitdagingen liggen in je dagelijkse leven? Hoe je uit liefde trouw bleef aan hoe je het deed. De pijn toelaten als je voor jezelf kiest omdat jij het op jou eigen wijze wilt gaan doen, welk vermogen hierachter wil gezien worden. Van bekend naar onbekend…Als we dat wat altijd veilig was verlaten wat ontstaat er dan?

Leven met het donker 

Leven met het donker is het NU, het leven precies nemen zoals het komt. Dat kan alleen als we herkennen waar het vandaan komt en waar het naar toe wil! Dan kan je blijven met precies dat wat er is om in jouw eigen pad de weg te volgen die er voor jouw ligt.

De inzichten die hieruit voortvloeien hebben vervolgens tijd nodig om ze te leren herkennen in ons dagelijkse leven. Door de beweging en ruimte in ons “innerlijk weten” zien en ervaren we de wereld anders. Wij projecteren ons innerlijk beeld op de buitenwereld waardoor we geleidelijk ervaren en inzien dat het beeld van de buitenwereld ruimte geeft voor “anders” . Onze overtuigingen worden minder overtuigend, ons gedrag wordt minder strak, ons oordeel milder. Vandaag doe ik het anders, we zien ineens duidelijk hoe we het deden en de mogelijkheid om het anders te gaan doen dient zich aan.

Kosten

Per deelname : 160.00 euro ex BTW
koffie, thee, een soep bij de lunch inbegrepen
Het betreft meestal een dag van 10.00 tot 15.00 uur.
Deze kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekeraar.

Petra Veenstra

Bewust met Paarden
Link www.bewustmetpaarden.nl
Mobiel: 06-23205636 of via WhatsApp

Een Filmpje van mij, Petra en de paarden,

Hier kan je via Beeld en geluid, beter zicht krijgen over ons werk bij de paarden.

Met dank aan “De Filmploeg; Karin en Richard”  https://defilmploeg.nl/contact/